Fiksna protetika

 

Kovinsko keramične prevleke-  uporabljamo keramiko različnih proizvajalcev, Vita, Ivoclar,Dentaurum.

 

SR Adoro je primerenl tudi za  izdelavo fasetiranih prevlek in mostičkov na Cr-Co zlitinah, kar omogoča velik prihranek, zaradi visokih cen dentalnih zlitin. Njegove lastnosti nam omogočajo izdelavo konstrukcije in fasetiranje podobno kot pri keramiki.  Prevleka je  fasetirana v celoti, tudi grizna ploskev.  Dosedanji kompozitni materijali tega niso omogočali.  (  http://www.ivoclarvivadent.si/sl/izdelki/cad-cam-materiali-na-smolnati-osnovi/sr-adoro )

 

Empress ali E.max keramika –IPS e.max Press uporabljamo za izdelavo restavracij posameznih zob, mostov v interkaninem področju in področju ličnikov ter suprastruktur za implantate. Minimalno                                    invazivni inlayi in onlayi (1 mm) in tanke luske (0,3 mm) zaokrožajo nabor indikacij. http://www.ivoclarvivadent.si/sl/izdelki/polne-keramike/ips-emax-sistem-za-zobotehnike/ips-emax-press

 

Cirkonij –Trdnost in biokompatibilnost so njegove absolutno najmočnejše karakteristike. Poleg tega omogoča zelo naraven videz zoba.

 

Kovinska keramika – osnova prevleke kovinska zlitina (kobalt-krom).  Pri nas uporabljamo Wirobond-c, ki ne vsebuje niklja in berilija ( http://begousa.com/media/WirobondC_brochure.pdf ). Kovina popolnoma prekrije  keramični plašč, tako da ni vidna. Glavna prednost tega materiala v primerjavi z drugimi je ugodna cena.

 

Zlatoplatinske zlitine - biokompatibilen material priporočljiv pacientom, ki so alergični na kovino .

 

Titan keramika - izjemno kvaliteten in lahek material, ki ne povzroča alergijskih reakcij.

 

     Dolgoletna tradicija              Visoka kvaliteta              Kratki roki izdelave